Rovinj, hrvaško mesto na zahodni istrski obali, se lahko pohvali s številnimi naravnimi in zgodovinskimi znamenitostmi, ki na vsakem koraku pričajo o bogati zgodovini in lepotah mesta.

eden bolj sončnih krajev v Jadranu

134 sočnih dni na leto

Čudovito staro mestno jedro

mestne ulice, ki vabijo k raziskovanju

Restavracija z Michelinovo zvezdico

Restavracija Monte je pridobila prvo MIchelinovo zvezdico V Rovinju

Rocco nepremičnine - Rezidenca Rovinj
Najbolj sončen kraj v Jadranu

Mesto očara s čudovitim starim mestnim jedrom, razkošnim parkom Zlatni rt, z zaščitenimi otoki in čudovitimi kotički ob slikoviti obali. Rovinj ima veliko zvestih gostov, ki prihajajo z vsega sveta, in se je razvil v priljubljen turistični kraj s prijetnim podnebjem. V letu je 134 sončnih dni, zaradi česar je Rovinj tretji najbolj sončen kraj in tudi kraj z najmanj oblaki na Jadranu.

Gostom ponuja vrhunske kulinarične užitke, v začetku leta 2017 si je ravno restavracija Monte v Rovinju prislužila tudi prvo Michelinovo zvezdico. Privlačen je tudi zaradi veliko zgodovinskih znamenitosti, kakor same naravne dediščine in kristalno čistega morja.

Rocco nepremičnine - Rezidenca Rovinj
Vonj himalajskih ceder

V Rovinju imajo nekatere ulice poseben sloves, ena od najbolj znanih ulic je Grisia, ki vodi od Balbijevega loka do cerkve sv. Eufemije. Ulica Grisia ima sloves največje hrvaške razstave na prostem in jo radi poimenujejo, kar ulica umetnikov. Sprehod po njej je res enkratno in nepozabno doživetje. Dobro poznani sta še ulici Bregovita ulica, ki velja za najlepšo ulico v Rovinju in ulica Carrera, ki je poznana po galerijah in butikih.

Gozdni park Zlatni rt je raj za vse željne sprehodov in navdušene rekreativce, poznan po vonju himalajskih ceder, drevoredu eksotičnih cipres in sredozemskem rastlinju. Obala se ponekod zaključi s klifi, ki navdušujejo tudi ljubitelje plezanja.

Rocco nepremičnine - Rezidenca Rovinj
Izjemna lokacija

Želite izvedeti več o stilsko dovršenih stanovanjih?

Preberite več